Transportni trakovi v kamnolomih


Transportni trakovi v kamnolomih: odporni in prilagodljivi

V podjetju Publica TRS redno sodelujemo z različnimi, večjimi in manjšimi, kamnolomi v Sloveniji. Za uspešno delovanje kamnoloma je potrebno sodelovanje različnih strokovnjakov. Prav gotovo je prednost, da je pri načrtovanju transporta v proizvodnih procesih kamnoloma vključen tudi strokovnjak, ki pozna tehnične značilnosti transportnih trakov, in ima z njihovim delovanjem bogate izkušnje.

Svetovanje pri izbiri optimalnega transportnega traku v kamnolomih

Pri izbori najustreznejšega transportnega traku so vam na voljo naši tehnični sodelavci, ki poznajo tehnične lastnosti posameznih transportnih trakov, njihove prilagoditve za transport v kamnolomih ter imajo bogate izkušnje pri njihovi implementaciji. Kot ključno rešitev za učinkovit in zanesljiv transport svetujejo uporabo GUMI transportnih trakov, tehnično prilagojenih Chevron GUMI transportnih trakov in za daljšo življenjsko dobo transportnih trakov tudi visoko odporne podporne valje z zaprtim labirint sistemom. S strokovnim nasvetom vam pomagajo izbrati najboljše rešitve, ki bodo zadovoljile tehnične zahteve vaših proizvodnih procesov in pogona ter so cenovno ugodne.

GUMI transportni trakovi v kamnolomih


Image
Proizvodni procesi v kamnolomih potekajo na prostem, od izkopa do zbirnega mesta ter od zbirnega mesta do prevoza. Za transport na prostem in za transport težjih bremen svetujemo uporabo GUMI transportnih trakov, ki so izredno trpežni ter zanesljivi tudi pri transportu surovin z večjimi obremenitvami in silami. Redno ponujajo tudi GUMI transportne trakove z dodelavami, s posebnimi prečnimi in vodilnimi profili.
VEČ

Chevron GUMI transportni trakovi v kamnolomih


Image
Proizvodni procesi v kamnolomih lahko poleg transporta težjih bremen na prostem vključujejo tudi premagovanje različnih naklonov. Za premagovanje naklonov pri transportu težjih bremen na prostem pa naši tehnični svetovalci svetujejo uporabo Chevron GUMI transportnih trakov, ki so tehnično prilagojeni s strukturo na površini. Struktura na površini namreč omogoča boljši oprijem materiala ter preprečujejo zdrs in zastajanje materiala.
VEČ

MB – metal break GUMI transportni trakovi


Image
Proizvodni procesi v kamnolomih vključujejo tudi transport težjega in ostrega materiala na prostem. Za transport težjega in ostrega materiala na prostem pa svetujemo uporabo tehnično prilagojenih MB – metal break GUMI transportnih trakov. Tehnično prilagojeni GUMI transportni trakovi z MB – metal break materialom namreč so občutno močnejši od klasičnih in zato primerni tudi za transport ostrih in težjih bremen.
VEČ

Visoko odporni podporni valji z zaprtim labirint sistemom


Image
Za optimalne tehnične rešitve transporta z GUMI transportnimi trakovi pa naši tehnični sodelavci svetujejo tudi uporabo visoko odpornih podpornih valjev z zaprtim labirint sistemom, ki s posebej prilagojenim sistemom podpore podaljšujejo življenjsko dobo GUMI transportnim trakovom in zagotavljajo njihovo brezhibno delovanje. Zaprt labirint sistem pa preprečuje vdor prahu in sipkega materiala v podporni valj, kar hkrati podaljšuje tudi življenjsko dobo samih podpornih valjev.
VEČ

Širok nabor visokokakovostnih transportnih trakov

Pomembna konkurenčna prednost, poleg poznavanja panoge, proizvodnih procesov v kamnolomih je pomembna prednost podjetja tudi širok nabor visokokakovostnih transportnih trakov. Naši tehnični sodelavci jih že več kot desetletje redno dobavljajo tudi vodilnim podjetjem v Sloveniji. Kot strokovnjaki za učinkovite rešitve transporta s transportnimi trakovi sodelujejo tudi pri oblikovanju rešitve v najbolj zahtevnih proizvodnih procesih.

Zanesljive rešitve transporta s transportnimi trakovi

Rešitve transporta v proizvodnih procesih, ki jih oblikujejo naši tehnični svetovalci s transportnimi trakovi, so v prvi vrsti zanesljive, usmerjene tako v transport surovine kot končnih izdelkov; odporne, na kemikalije in visoke temperature; ter natančne. Transportni trakovi lahko z materiali ali posebnimi prilagoditvami sledijo tudi posebnim zahtevam v panogi, kot so premagovanje naklonov in transport težjih breme na prostem.

Inovativne rešitve transporta zahtevajo tehnično znanje in bogate izkušnje

Naši tehnični sodelavci posebej opozarjajo, da so rešitve transporta v kamnolomih zelo različne, v nekaterih segmentih tudi inovativne. Prav zato je za učinkovite rešitve pomembno tehnično znanje o transportnih trakovih, bogate izkušnje z njihovo implementacijo ter spremljanje aktualnih trendov v kamnolomih.

Za optimalne rešitve se posvetujemo tudi s tehničnimi sodelavci partnerjev v tujini

V primeru, da naši tehnični sodelavci nimajo izkušenj z implementacijo posameznega, tehnično prilagojenega transportnega traku, se o zanesljivosti in življenjski dobi posvetujejo s proizvajalcem ali partnerji s Slovenije in tujine. S tem zagotovimo dostop do širše palete rešitev transporta v kamnolomih.

Spajanje in montaža GUMI transportnih trakov

V podjetju Publica TRS imamo izkušene tehnične sodelavce in partnerje, ki spajajo tako GUMI transportne trakove kot tudi Chevron transportne trakove. Redno sodelujemo pri spajanju in montaži transportnih trakov v različnih kamnolomih, pri čemer skrbno upoštevamo vse dejavnike, ki vplivajo na optimalno delovanje transportnega traku.

Servis GUMI transportnih trakov za nemoteno delovanje

Pri delu na prostem in pri transportu težkih in ostrih bremen se lahko GUMI transportni trakovi poškodujejo. V podjetju Publica TRS smo usposobljeni za popravila poškodb GUMI transportnih trakov. Za nemoteno in varno delovanje transportnega traku pa ponujamo tudi »kit za prvo pomoč«.

Publica TRS je zanesljiv partner za rešitve transporta v kamnolomih

Pri podjetju Publica TRS razumemo izzive, s katerimi se srečujejo kamnolomi pri transportu  materialov s transportnimi trakovi. Z našo široko ponudbo kakovostnih GUMI transportnih trakov in visoko odpornih podpornih valjev z zaprtim labirint sistemom lahko zagotovimo učinkovite in zanesljive rešitve transporta za vsak kamnolom.
TEHNIČNO ZNANJE, KI OBLIKUJE PRIHODNOST.
ZA VAS IŠČEMO INDIVIDUALIZIRANE REŠITVE, STROJEGRADNJA OEM
IZKUŠNJE IN ZNANJE NAREDIJO RAZLIKO.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kako lahko pomagamo?

Pošljite vprašanje ali povpraševanje

S klikom na gumb pošlji se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in uporabo vaših osebnih podatkov.