Transportni trakovi in jermena v živilski industriji


Transportni trakovi in jermena v živilski industriji: visoki higienski standardi in enostavno čiščenje za varen stik s surovinami in živili

V podjetju Publica TRS ponujamo bogat nabor transportnih trakov in jermen, ki so prilagojeni higienskim standardom v živilski industriji. Naši tehnični sodelavci vam svetujejo pri izbiri optimalnih rešitev, ki ustrezajo zahtevam pri transportu živil in specifičnim zahtevam vaših proizvodnih procesov. S transportnimi trakovi in jermeni smo prisotni v številnih vodilnih živilskih podjetjih v Sloveniji, redno pa sodelujemo tudi s strojegradnimi podjetji za pekarsko panogo.

Svetovanje za izbiro optimalnega transportnega traku ali jermena v živilski industriji

Pri izbiri primernega transportnega traku ali jermena so vam na voljo naši tehnični sodelavci, ki imajo obsežno znanje o tehničnih lastnostih transportnih trakov in jermen ter različnih aplikacijah pogona in proizvodnih procesov v živilski industriji. S strokovnimi nasveti vam pomagajo izbrati zanesljive in učinkovite rešitve, ki bodo zadovoljile tehnične zahteve vaših proizvodnih procesov in pogona ter ponujajo optimalno razmerje med kvaliteto in ceno transportnega traku oziroma jermena.

PU vlagalni transportni trakovi v živilski industriji


Image
se najpogosteje uporabljajo za transport v proizvodnih procesih v pekarnah. Specializirani vlagalni transportni trakovi so primerni za celotno proizvodno linijo v pekarnah, od nižjih temperatur pri vzhajanju ali šokiranju do visokih temperatur pri peki. Širino vlagalnih transportnih trakov prilagodimo širini proizvodnje linije oziroma peči. Vlagalni transportni trakovi so iz PU materiala in imajo FDA certifikat.
VEČ

Modularni transportni trakovi v živilski industriji


Image
se uporabljajo v živilski industriji, ko to zahtevajo aplikacije pogona ali  proizvodni procesi. Modularni transportni trakovi se lahko uporabljajo pi krivinskem transportu sortiranja jabolk in drugih pridelkov ali pa pri linearnem transportu v proizvodnih procesih ali pakirni liniji. Visokokakovostni modularni transportni trakovi proizvajalca Scanbelt za živilsko industrijo imajo FDA certifikat.
VEČ

Kovinski mrežni transportni trakovi za željeno propustnost


Image
Za doseganje željene propustnosti se v proizvodnih procesih tudi v živilski industriji uporabljajo specialni kovinsko mrežni transportni trakovi. Visokokakovostni kovinski mrežni transportni trakove proizvajalca Wire Belt imajo FDA certifikat. Inovativni transportni trakovi so prilagojeni različnim proizvodnim linijam in omogočajo tako linearen kot krivinski način transporta.
VEČ

Teflonski transportni trakovi so lahko gladki ali pa mrežasti


Image
Za doseganje želene strukture oziroma propustnosti se tudi v proizvodnjah živilske industrije uporabljajo teflonski transportni trakovi. Visokokakovostni teflonski transportni trakovi proizvajalca Kastilo se uporabljajo v proizvodnih procesih z višjimi temperaturami do 240° C. Transportni trakovi imajo FDA certifikat, lahko so gladki ali pa mrežasti.
VEČ

Transportni trakovi za transport gotovih izdelkov


Image
Transportni trakovi v proizvodnih procesih v živilski industriji so lahko s posebnimi sistemi zaključeni tako, da omogočajo tudi nemoten prenos na transportne trakove za transport in pakiranje gotovih izdelkov. Dobavimo lahko celotne sisteme za pakiranje ali samo transportne trakove za transport gotovih izdelkov. Tudi slednji imajo FDA certifikat.
VEČ

Specialni PVC in PU transportni trakovi s strukturo


Image
za transport izdelkov se lahko v proizvodnih procesih živilske industrije uporabljajo tudi specialni PVC in PU transportni trakovi s strukturo (negativna piramida, romb), ki je vidna na odtisu izdelka. Transportni trakovi imajo FDA certifikat in sledijo visokim higienskim standardom ter so enostavni za čiščenje.
VEČ

Inovativne rešitve transporta zahtevajo tehnično znanje in bogate izkušnje

Naši tehnični sodelavci posebej opozarjajo, da so rešitve transporta v proizvodnih procesih živilske industrije, od slaščic in izdelkov iz čokolade do strojnega obiranja grozdja, pakiranja jabolk in drugih pridelkov, sortiranja borovnic, orehov in lešnikov zelo različne, v številnih segmentih tudi inovativne. Prav zato je za učinkovite rešitve pomembno tehnično znanje o transportnih trakovih in jermenih, bogate izkušnje z njihovo implementacijo ter spremljanje aktualnih trendov transporta v živilski industriji.

Za optimalne rešitve se posvetujemo tudi s tehničnimi sodelavci partnerjev v tujini

V primeru, da naši tehnični sodelavci nimajo izkušenj z implementacijo posameznega, tehnično prilagojenega transportnega traku, se o zanesljivosti in življenjski dobi posvetujejo s proizvajalcem ali partnerji v Sloveniji in tujini. S tem zagotovimo dostop do širše palete rešitev transporta v proizvodnih procesih živilske industrije.

Sledimo tehničnim zahtevam proizvodnje in pričakovani količini proizvedenih izdelkov

Transportni trakovi in jermena, ki jih ponujamo za vzpostavitev učinkovitih rešitev transporta v živilski industriji, so prilagojeni proizvodnim procesom občutljivih izdelkov, visokim higienskim standardom in temperaturnim nihanjem. Zagotavljajo zanesljiv transport na celotni liniji, tako  surovin kot izdelkov.

Transportni trakovi in jermena imajo FDA certifikat in so enostavni za čiščenje

Z visokokvalitetnimi transportnimi trakovi in jermeni ter znanjem in izkušnjami sledimo tehničnim zahtevam proizvodne linije in zahtevam pogona ter specifičnim proizvodnim pogojem in higienskih standardom v živilski industriji. Transportni trakovi in jermena, ki jih ponujamo in jih uporabljajo vodilna podjetja v živilski industriji v Sloveniji, imajo FDA certifikat ter so enostavna za vzdrževanje oziroma za zagotavljanje visokih higienskih standardov v proizvodnih procesih.

Celotno storitev od svetovanja do montaže na enem mestu

V Podjetju Publica TRS ponudimo celotno storitev pri nakupu transportnih trakov in jermen, od svetovanja pri optimalni integraciji transportnih trakov v proizvodnjo linijo, dobave primernih transportnih trakov in jermen, njihov spajanje in montažo ter servis. Celostna storitev nas uvršča med zanesljive partnerje največjih slovenskih živilskih podjetij.
TEHNIČNO ZNANJE, KI OBLIKUJE PRIHODNOST.
ZA VAS IŠČEMO INDIVIDUALIZIRANE REŠITVE, STROJEGRADNJA OEM
IZKUŠNJE IN ZNANJE NAREDIJO RAZLIKO.

KONTAKTIRAJTE NAS

Kako lahko pomagamo?

Pošljite vprašanje ali povpraševanje

S klikom na gumb pošlji se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in uporabo vaših osebnih podatkov.