Transportni trak cena: kaj vpliva na ceno transportnega traku?

tinaGumi transportni trakovi, Modularni transportni trakovi, Pogonska jermena, PVC transportni trakovi, Zobata Jermena

Transportni trakovi so ključni del transporta v številnih industrijskih panogah, tako v velikih kot majhnih podjetjih. Kot ključni del proizvodnih procesov zagotavljajo hiter, učinkovit in zanesljiv prenos.

Kako se določi cena transportnega traku?

Kateri so glavni dejavniki, ki vplivajo na stroške izdelave transportnih trakov? In kako lahko zagotovite, da dobite najboljše razmerje med ceno in kakovostjo transportnega traku?

V podjetju Publica TRS vam pomagamo pri izbiri transportnega traku, ki bo prilagojen vašim poslovnim potrebam in zahtevam proizvodnih procesov.

Naša ekipa strokovnjakov ima bogate izkušnje in tehnično znanje za svetovanje glede individualiziranih rešitev, zato vam lahko ponudimo optimalno ceno transportnih trakov, z optimalnim razmerjem med tehničnimi lastnostmi transportnih trakov in vašimi specifičnimi potrebami in zahtevami.

Glavni dejavniki, ki vplivajo na ceno transportnega traku

Cena transportnega traku se določi na podlagi različnih dejavnikov, ki vključujejo:

Material: Transportni trakovi so lahko izdelani iz različnih materialov kot so PVC, PU, guma, kovina, kovinska mreža in teflon. Vsak izmed naštetih material ima svoje prednosti in slabosti ter hkrati seveda različne stroške.

Velikost: Tudi površina transportnega traku, razmerje med dolžino in širino, vpliva na ceno za transportni trak. Večja je površina traku, daljši in širši kot je transportni trak, višja bo cena transportnega traku.

Tehnične rešitve: Med tehnične rešitve transportnih trakov, ki so lahko med panogami zelo različne, so vodilni profil transportnega traku, ki omogoča vodenje traku in prečni profili, ki omogočajo zajem materiala in prenos na želeno lokacijo. Število in material prečnih profilov lahko bistven vpliva na stroške izdelave in s tem ceno transportnega traku.    

Funkcionalnost: Transportni trakovi so lahko spojeni neskončno ali imajo pripravljen spoj za toplotno oziroma mehansko spajanje. Tudi način spajanja transportnega traku lahko vpliva na ceno transportnega traku.

Vzdrževanje: Za doseganje pričakovane življenjske dobe transportnega traku je potrebno tudi redno vzdrževanje, čiščenje in pregledovanje morebitnih poškodb transportnih trakov.

Izbira pravega transportnega traku

V podjetju Publica TRS smo specializirani za prodajo, spajanje, montažo in servisiranje transportnih trakov. Tehnični sodelavci podjetja imajo bogate izkušnje z aplikacijo transportnih trakov v različnih industrijskih panogah, zato lahko ponudimo tudi popolnoma prilagojene rešitve prenosa s transportnimi trakovi, prilagojene specifičnim zahtevam pogona, panoge in okolja.

Pri izbiri transportnega traku je pomembno upoštevati specifične potrebe procesa v vaši proizvodnji.

  • Visoka temperaturna nihanja – Ali potrebujete trak, ki je hkrati odporen na visoke in nizke temperature?
  • Delo na prostem – v vseh vremenskih razmerah – Ali potrebujete trak, ki zagotavlja prenos surovine ali materiala v vseh vremenskih razmerah, torej tudi v dežju, visokih in nizkih temperaturah?
  • Težka in groba surovina – Ali potrebujete transportni trak za prenos težke surovine oziroma izdelkov? Ali je surovina oziroma so izdelki grobi oziroma ostri?
  • Krivinski ali nivojski prenos – Ali je pri prenosu materiala potrebno zagotoviti krivinski ali pa nivojski prenos materiala?
  • Prenos razsutega tovora – Ali je surovina ali izdelek v vašem proizvodnem procesu v razsuti obliki in se praši ter potrebujete tako vertikalno kot horizontalen prenos?
  • Transport majhnih in občutljivih izdelkov – Ali so izdelki posebej občutljivi, ker je njihov izgled bistven za doseganje pričakovane cene?

Visokokakovostni transportni trakovi in bogato tehnično znanje ustvarja razliko

V podjetju Publica TRS ponujamo visokokakovostne transportne trakove in z njimi povezane storitve, ki nudijo zanesljivo organizacijo prenosa in pogona različnih materialov v številnih industrijah.

Za tehnično zahtevne rešitve pa lahko sodelujemo tudi s tehničnimi strokovnjaki naših partnerjev, tako iz Slovenije in tujine. Skupaj smo oblikovali že številne individualizirane rešitve, ki so ponudile optimalne rešitve glede na potrebe proizvodnih procesov (količino materiala, čas delovanja, okolje) in tehnične zahteve pogona (s podpornimi valjčki, podporna plošča, reverzibilen transport,…).

Naša ponudba vključuje tako standardizirane izdelke kot individualizirane rešitve

Naša ponudba vključuje tako standardizirane izdelke kot individualizirane rešitve. Vsak naš transportni trak je izdelan po naročilu in je na voljo v različnih materialih in dimenzijah.

TRANSPORTNI TRAKOVI

PVC in PU / Modularni / Gumi / Kovinski mrežni / Teflonski /Precejevalni

JERMENA

Zobata / PU okrogla / Ploščata

OPREMA ZA SPAJANJE

Toplotne preše / Repro material za toplotne preše / Oprema za mehansko spajanje / Mehanske spojke proizvajalca Anker Flexco / Kit za prvo pomoč / Lepilo za hladno spajanje

SPAJANJE IN MONTAŽA / SERVIS / TEHNIČNO SVETOVANJE


Zaključek

Cena transportnega traku je odvisna od številnih dejavnikov, kot so bili našteti zgoraj (material, površina, oblika, zasnova, funkcionalnost), od narave dela (visokih temperaturnih nihanj, delo na prostem) ter od transporta v proizvodnih procesih (ravninski, krivinski, nivojski, …).  Pri izbiri transportnega traku je pomembno upoštevati vse omenjene dejavnike, zato se pri izbiri posvetujete z našimi tehničnimi sodelavci, ki vam bodo pomagali pri izbiri najboljše možnosti.

V podjetju Publica TRS ponujamo široko paleto transportnih trakov ter tehnično svetovanje in podporo za izbiro pravega transportnega traku za vaše potrebe.

Za več informacij o naših izdelkih in storitvah kontaktirajte naše tehnične sodelavce:

Delovni čas:
PONEDELJEK – PETEK
7.30-15.30 oziroma po dogovoru

Kako lahko pomagamo?

Pošljite vprašanje ali povpraševanje

S klikom na gumb pošlji se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in uporabo vaših osebnih podatkov.