Transportni trakovi za sortiranje travinja pri košnji

Pomemben sestavni del kosilnic za večje površine je tudi transportni trak, ki s transportom košene trave omogoča natančen rez, predvsem pa zanesljivo in na površino odzivno košnjo trave. Za transport košene trave se na kosilnicah najpogosteje uporabljajo zeleni PVC transportni trakovi s prečnimi profili, ki so iz novilona ali PU materialov.

V podjetju Publica TRS d.o.o. smo v letu 2021 dobavili in montirali transportne trakove za kosilnico za večje površine. PVC transportni trak zelene barve je imel novilon prečne profile, za nekatere modele kosilnic za večje površine so za transport košene trave primerni tudi PU prečni profili. Prečni profili, ki zagotovijo nemoten transport košene trave so na trak nameščeni mehansko z lepljenjem in kovičenjem.

Zelen PVC transportni trak iz poliuretanskih materialov

Pri izbiri transportnega traku je pomembno tehnološko znanje, tako o transportnem traku in njegovih zmogljivostih kot o kmetijskem stroju in potrebi po prilagajanju površine, saj lahko le tako ponudimo optimalno razmerje med življenjsko dobo transportnega traku in njegovo ceno. Širina transportnega traku se prilagodi širini kosilnih enot, debelina traku pa pričakovani količini pokošene trave.

V podjetju Publica TRS d.o.o. lahko ponudimo tudi servis poškodovanih transportnih trakov in jermen. Za potrebe dela na kmetiji pa lahko ponudimo tudi druge transportne trakove, transportne trakove za krmilne postaje, za balirke, za cepljenje drv, trakove za transport živalskih iztrebkov, transportne trakove za transport košene trave na strmih področjih ter transportne trakove in jermena za druge dejavnosti, ki se pogosto odvijajo na kmetijah v Sloveniji.

Seveda pa še najprej ponujamo tudi vso potrebno opremo za pripravo in spajanje transportni trakov in jermen ter tehnično znanje za optimalno izbor traku oziroma jermena glede na samo ceno izdelka in potrebe v praksi.