Transportni trakovi za kosilnico oziroma zgrabljalnik in obračalnik

tinaKmetijstvo, PVC transportni trakovi

PVC and PU conveyor belts
PVC and PU conveyor belts

V obdobju košnje in pridelave krme je pomembno, da sistemi za košnjo, grabljenje in obračanje zanesljivo delujejo. Eden od pomembnih segmentov so tudi transportni trakovi, ki so sestavni del sistemov za košnjo. V podjetju Publica TRS smo z dobavo optimalnih transportnih trakov sodelovali z domačim inovatorjem, ki proizvaja zgrabljalnike in obračalnike za strme področja ter jih uspešno prodaja v Slovenji in na tuje trge.

Pri izbiri in dobavi optimalnega transportnega traku za sistem košenja, grabljenja in obračanja je pomembno, da so jasne obremenitve, ki jih pričakujemo, in tehnične značilnosti stroja, ki določajo primerno debelina traku in primerna debelina traku.

Za sisteme svetujemo, pripravimo in dobavimo PVC transportne trakove, ki so primerni za uporabo v  kmetijstvu. Sistem za košnjo, grabljenje in obračanje mora biti spraven in delovati zanesljivo, saj optimalen čas za košnjo določajo vremenske razmere. Prav zato redno obveščamo vse zainteresirane za transportne trakove, ki uporabljajo omenjene sisteme, da jih lahko dobavimo pravočasno in ustreznih dimenzij glede na pričakovane obremenitve in tehnične zahteve strojev. 

S pravilno izbiro transportnega traku bo sistem za košnjo, grabljenje in obračanje trave proizvedel kvalitetno krmo. Kosilnica se bo tako lahko prilagajala terenu, zgrabljalnik bo lahko umikal pokošeno travo, da je traktor ne bo povozil in onesnažil krme, obračalnik pa bo zagotavljal zračnost, sušenje krme.

Transportni trak je lahko spojen neskončno, lahko pa se spoj naredi pri nas ali na sami lokaciji z mehanskimi spojkami. Ponujamo tudi vso opremo za mehansko spajanje, tako orodje kot mehanske spojke.

V podjetju Publica TRS ponujamo tudi transportne trakove iz drugim materialov, tako gumi, modularne, teflonske kot kovinske mrežne trakove ter jermena. Trakove in okrogla jermena tudi spajamo, po potrebi tudi servisiramo, čas montaže oziroma spajanja pa prilagodimo vašim potrebam oziroma mirovanju strojev.